Japon Sanat Merkezi tarafından, Kadıköy Belediyesi iş birliği ile ikincisi düzenlenen COMİKON, “İlham Ver!” sloganı ile 28-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Festivale, Arş. Gör. Ali Çağan Uzman ve Öğr. Gör. Mehmet Naci Dedeal’ın karakter tasarımları ile Prof. Dr. Selçuk Hünerli’nin de karikatürleri sergilendiği stand ile “Senaryo ve Yaratıcılık” başlıklı panel ile katıldı.
“Dijital oyun tasarımı sinema ile iş birliği içinde”
Yaratıcı çizim ve çizgi hikaye alanında çalışan çizer, yazar ve meraklıların buluştuğu COMiKON festivalinde Japon sanatçıların yanı sıra Türkiye’den de sanatçılar katılım gösterdi. Panel ve söyleşilerin yanı sıra karakter çizimi, cosplay, zırh ve aksesuar yapım atölyelerinin de düzenlediği festivalde ayrıca Japon kültürünü tanıtan etkinlikler de düzenlendi.
Festivalde Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, 28 Eylül 2018 Cuma günü “Senaryo ve Yaratıcılık” başlıklı bir panel de gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz’ün yaptığı panele, Endüstriyel Ürün Tasarımcısı, Animatör ve Öğretim Görevlisi Mehmet Naci Dedeal; Oyun Tasarımcısı ve Yönetmen Eray Dinç, Senarist Volkan Yazıcı, Yönetmen ve Senarist Özgür Bakar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Nüket Güz, eğlenerek öğrenmenin önemli olduğuna vurgu yaparak 21. yüzyılın dijital oyun tasarımının sinema ile iş birliği içinde olduğunu ve oyunun senaryosunun özgün ve fark yaratan olması gerektiğini belirtti. Güz, bilgisayar programının yanı sıra mitoloji ve sanatın da oyun tasarımı için önemli olduğunu sözlerine ekledi. İlk konuşmayı yapan Mehmet Naci Dedeal ilk çağlardan günümüze kadar geçen süreçte değişen sanat ve tasarım hakkında bilgiler paylaştı. Günümüzde tasarımın sanayi tabanlı üretim sürecinin bir parçası olduğuna dikkat çekerek yetenek, eğitim-öğretim, yatırım ve zaman planlamasının karakter tasarımında yerine dikkat çekti. Senarist Volkan Yazıcı, izleyici alışkanlıkları hakkında bilgi vererek dizi senaryolarının piyasa ile iç içe geçtiğini, senaryonun yapımcılara göre şekillendiğini ifade etti. Oyun tasarımcısı Eray Dinç, sinema ile oyun tasarımın arasındaki bağlantıya dikkat çekerek sinemadan oyun tasarımına geçiş süreci hakkında keyifli detayları paylaştı. Senarist ve yönetmen Özgür Bakır ise korku sineması üzerinde çalıştığını belirterek özgün senaryolarının yazılmasının zorluklarını dikkat çekti.
Bu içerik 04/10/2018 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.