Ünlü Şef Rafet İnce, Deneyimlerini Beykoz Üniversitesi Gençleri İle Paylaştı

Beykoz Üniversitesi lisans yerleşkesinde  Şef Rafet İnce tarafından “Gastronomi’de Kişisel Gelişim” konulu konferans gerçekleştirildi.

THE TASTE TÜRKİYE jürileri arasında yer alan ve Uluslararası alanda pek çok ödülü olan  Şef Rafet İnce, çok istenilen  hayallere ulaşmada kişinin kendine hedefler koyması ve hedefler doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini belirtti.

 

Başarıya giden yol farklı olmaktan geçer.

"Türkiye Aşçılar Federasyonu" ilk resmi "Aşçılar Milli Takımı"nın da kurucusu olan İncedünya gastronomi literatüründeki ilk kişisel gelişim ve gastronomi kariyer kitabı olan "CHEF" ve Chef'in Sağlıklı Masası kitaplarını yazmadan önce yıllar boyu yazarlık ve kişisel gelişim eğitimleri aldığını, kitaplarının başarısının sırrının farklı olmaktan geçtiğini söyledi.

Mutfakta başarılı olma ‘’CHEF’’ adımlarından başlar.

Aşçı ve chef arasındaki farklardan bahsederek  İngilizce ‘CHEF’ kelimesinin açılımını yapan İnce, “İnce, “C – Culinary (mutfak ) , H – Hospitality (insan ilişkileri) , E – Education (eğitim), F –  Food (yemek),CHEF = Mutfak + İnsan ilişkileri + Eğitim + Yemektir diyerek bir şef olmanın gereklerinden bahsetti.

Öğrencilere gastronomi dünyasında kendilerini nasıl geliştirmesi gerektiğini kendi meslek tecrübelerinden örneklerle anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rafet İnce tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bu içerik 14/02/2020 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı