B-Kitchen’dan Haftanın Tarifi

Evde kaldığımız bugünlerde kahvaltılarınızı çıtır çıtır sokak simidiyle taçlandırmaya ne dersiniz? İşte o en sevdiğimiz tarif Gastronomi ve Mutfak Sanatları & Aşçılık programlarımızdan geliyor.             

Sokak Simidi

Malzemeler

- 500 gr un

- 30 gr kuru maya

- 8 gr tuz

- 25 gr şeker 

- 30 gr sıvıyağ 

- 225 ml su

 

Şerbeti için

- 200 ml pekmez 

- 200 ml su

 

Yapılışı

- Kuru mayayı verilen su ölçüsünden 90 ml kullanarak aktif hale getirin.

- Tuz hariç bütün malzemeleri mayayla birleştirin ve  yoğurun.

- Tuzu mayanın aktivasyonunu engellememesi için en son ekleyerek 3-4 dk daha yoğurun.

- 110 gramlık hamurlar yapıp, 20 cm uzunluğunda şekil verin ve üzerini nemli bir bezle örterek 30 dk dinlendirin.

- Dinlenen hamurlara 70 cm’lik fitil şekli verin ve ortadan ikiye katlayarak twist yapın. 

- Simit şerbetine batırarak bir süzgeçe alıp süzdürün. 

- Süzgeçten aldığınız hamurları susama batırın ve sonrasında tepsiye dizip 30-40 dk daha mayalandırın.

- 230 derece fırında 20-25 dk pişirin.

Afiyet olsun. Yaptığınız simitlerin fotoğrafını @beykozbkitchen ve @beykozedutr ile paylaşın.

Bu içerik 14/04/2020 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı