Ramazan pidesi
500 gr un
325 ml su
50 ml sıvıyağ
Kuru maya 8 gr
Tuz 10 gr
Şeker 15 gr
Üzeri için
Yumurta 1/2 adet
Susam 5 gr
Çörek otu 5 gr
Yapılışı
-Tüm malzemeleri yoğurarak hamur hale getirin .
-2 eşit parçaya bölün,tezgah üzerinde mayalanmaya bırakın (1 saat) -Şeklini verip tekrar mayalanmaya bırakın(45 dk) -Yumurta sürün çörek otu ve susam ile süsleyin
-200 derecede pişirin
Bu güzel pide tarif Gastronomi ve Mutfak Sanatları & Aşçılık programlarımızdan geliyor.
Afiyet olsun...
Bu içerik 21/04/2020 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.