B-Kitchen’dan Haftanın Tarifi

Ramazan pidesi       

500 gr un

325 ml su

50 ml sıvıyağ

Kuru maya 8 gr

Tuz 10 gr

Şeker 15 gr

 

Üzeri için

Yumurta 1/2 adet

Susam 5 gr

Çörek otu 5 gr

Yapılışı

-Tüm malzemeleri yoğurarak hamur hale getirin .

-2 eşit parçaya bölün,tezgah üzerinde mayalanmaya bırakın (1 saat) -Şeklini verip tekrar mayalanmaya bırakın(45 dk) -Yumurta sürün çörek otu ve susam ile süsleyin

-200 derecede pişirin

 Bu güzel pide tarif Gastronomi ve Mutfak Sanatları & Aşçılık programlarımızdan geliyor. 

Afiyet olsun... 

 

Bu içerik 21/04/2020 tarihinde güncellenmiştir.

HABERDAR OLUN

Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.

Tercih Danışmanlığı