ÇÖKERTME(BODRUM) KEBABI
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Jullienne doğranmış etleri marine etmek için bir kasenin içerisine brunoise doğranmış yarım soğan ve bir diş sarımsak, 50 ml kadar zeytinyağı ve 100 ml yoğurt(sütte olabilir) eklenir. İsteğe bağlı çeşitli baharatla iyice harmanlanan etler en az 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra fine jullienne şeklinde doğranıp nişastalarını bırakmaları ve kararmamaları için bol tuzlu suda bekletilirler.
Ayrı bir kapta ince kıyılmış sarımsaklar tuz ve yoğurt ile bir sos hazırlanır.
Domates sosu için domatesler rendelenir. Zeytinyağı ve tereyağı koyulmuş tavanın içerisine ince kıyılmış 1 diş sarımsak eklenir. Daha sonra rende domatesler ilave edilir. Renk vermesi amacıyla bir kaşık domates salçası koyulur. Çeşitli baharatlarla lezzetlendirilerek pişirilir.
İyice yıkanan patatesler süzülür ve kurulanır. Bol kızgın yağda kızartılır. (Deep Fry) Havlu kağıt üzerine alınır. Servis için hazırlanır.
Daha sonra tereyağı ve zeytinyağı ilave edilmiş yanmaz tavada etler eklenip sotelenir.
Son olarak; en altta patates, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine domates sos ve son olarak et konularak servis edilir.
Tarifimiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları & Aşçılık programlarımızdan geliyor. Afiyet olsun..
Bu içerik 04/05/2020 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.