Üniversitemiz, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı koordinatörlüğünde düzenlenen Sağlık, Emniyet, Güvenlik Sohbetlerine “Lojistik- Proje ve Ağır Taşımacılığı, Milkrun Operasyonlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları” konusu ile devam ettik. Gerçekleştirilen sohbette Borusan Lojistik A.Ş. den İş Sağlığı ve Güvenliği Çevre Müdürü Sayın Evrim İNCE, Sayın Seda ÇAKAL, Sayın Orçun KOZAL konuğumuz oldular.
Üç konuğumuzda konuşmalarında bir işyerinde gerçekleştirilen iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının başarıya ulaşmasının ve o işyerinde bulunan herkeste kültür olarak benimsenmesinin temelinde insan sevgisinin var olduğunu önemle durdular.
Sayın Evrim İNCE konuşmasında Borusan Lojistik bünyesinde her bir kademede ve her bir kişide güvenlik bilinci ve kültürünü nasıl yerleştirdiklerinden, uluslararası iş sağlığı ve güvenliği ödülünü kazanmalarında etkin olan uygulamalarından, en üst düzeyde yapılan toplantılarda il gündem maddesi olarak İş Sağlığı ve Güvenliği başlığının yer edildiğine dair bilgileri paylaştı ve özellikle iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının başarısının küçük bir ekibin değil içinde herkesin yer aldığı bir ailenin çabası, isteği ve çalışmasının ürünü olduğunu belirtti.
Milkrun operasyonları ve iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarından bahseden Sayın Seda ÇAKAL, özellikle uzun süreler ailesinden uzakta olmak zorunda kalan, uzun süreli olarak araç kullanan çalışanların özellikle psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı ve ayrıca çalışanlara daha işe alımdan önce iş sağlığı ve güvenliği algısının oluşturulmaya çalışıldığı ve bu algının çalışanda oluşturulmasının ne kadar önemli olduğunu anlattı.
Proje taşımacılığının ne olduğu ve zorluklarından bahseden Sayın Orçun KOZAL, proje taşımacılığı esnasında alınan güvenlik önlemleri, uzun ve zorlu geçen taşıma işlemlerinin hem çalışanlar hem de çevre için etkileri, araç şoförlerinin güvenliğinin sağlanması ve sağlıklarının korunması için izledikleri yolları, operasyonun başarılı bir şekilde sonlanması için daha en baştan hangi birimlerle ortak hareket edildiği, yüklemelerin nasıl yapıldığı, araçları kullanan çalışanların beklentileri ve ihtiyaçları hakkında detaylı bilgiler verdi.
Değerli üç isimde iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim ve öğrenim gören öğrencilere hem öğrencilik dönemlerinde hem de mesleklerine atıldıkları dönemde yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmenin önemi, yabancı dilde yazılanlar dahil bu alandaki çalışmaları okumanın ve anlamanın gerekliliği, doğruluğunu ve gerçekliğini kanıtlarla desteklediği düşüncelerini ve projelerini anlatırken izlenmesi gereken yollar konularında tavsiyelerde bulundu.
Kendilerine ve etkinliğe katılarak varlıkları ve sorularıyla sohbetimizi zenginleştiren tüm katılımcılara teşekkür ederiz.
Haber Yazarları: Ömer ÇELİK, Rabiye Cansu YAPICI
Bu içerik 28/05/2020 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.