Dersleri nasıl takip edeceğim?
Uzaktan eğitim programlarının dersleri birçok değişik şekilde eğitim yönetim sistemine yüklenmektedir. Öğrenci kendisine verilen kullanıcı adı ve parola ile sisteme girebilmekte ve kendisine atanan dersleri ve içerikleri görebilme ve izleyebilmektedir. Dersler haftalık olarak açılmakta ve yarıyıl boyunca açık kalmaktadır.
Uzaktan eğitimde ders nasıl anlatılıyor?
Dersler, senkron (eşzamanlı) ve asenkron (farklı zamanlı) anlatımlar olmak üzere iki ana grupta toplanmaktadır. Senkron anlatımlar, oluşturulan sanal sınıflarda öğretim görevlisi ile öğrencilerin webcam ve mikrofon aracılığı eşzamanlı olarak bir araya geldiği canlı oturumlardır. Asenkron anlatımlar ise öğretim görevlileri tarafından hazırlanıp web tabanlı sunuşa hazır hale getirilen, podcast (sesli/görüntülü ders anlatımı) uygulamaları, sunumlar, okuma metinleri, kaynak dosyalar, örnek olaylar, sözlükler, videolar, grafik ve animasyonlar olarak oldukça geniş bir yelpazede toplanabilir.
Dersler dışında kalan zamanda, öğretim elemanları ile ve diğer öğrenciler ile iletişim nasıl sağlanıyor?
Uzaktan eğitim sisteminde çevirim-içi sosyal araçlar olarak adlandırılan birçok uygulama bulunmaktadır. Öğretim elemanları da dahil olmak üzere her kullanıcının profil sayfası, mesaj kutusu, blog ve duyuru alanı bulunmaktadır. Bunun dışında öğrencilere kurum tarafından verilen e-posta adresleri de sistemde görüntülenmektedir. Çevirim-içi kullanıcılar anlık olarak sistem üzerinde görüntülenmekte ve anlık sohbet imkanı sağlayan sohbet odalarını kullanabilmektedirler.
Dönem içerisinde karşılaştığım sorunların çözümü konusunda bana yardımcı olacak birileri var mı?
Beykoz Üniversitesi öğrenci hizmet birimlerinin sundukları dışında uzaktan eğitim öğrencilerinin dönem içerisinde karşılaşabilecekleri akademik sorunları çözmek üzere Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Akademik Danışmanlık Birimi, teknik sorunları çözmek üzere Bilgi işlem Müdürlüğü görev yapmaktadır.
Dersleri takip edebilmem için nasıl bir teknik donanıma ve ne oranda bir bilgisayar okur-yazarlığına sahip olmam gerekiyor?
Yarıyıl Sonu Sınavı hariç tüm uzaktan eğitim ders ve sınav uygulamaları web tabanlıdır. Bu uygulamalara erişebilmek için bir web tarayıcısı ve internet bağlantısı olması yeterlidir. Eğitim Yönetim sistemini kullanmak ve dersleri izleyebilmek için en temel bilgisayar kullanım bilgisine sahip olmak yeterlidir. Herhangi bir özel yetenek ve bilgi gerekmemektedir. Bununla birlikte, sistemin nasıl kullanılacağı ve genel olarak öğrenciliğin nasıl geçeceği ile ilgili olarak Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere her akademik yıl başlangıcında bir alıştırma (oryantasyon) toplantısı gerçekleştirilmektedir.
Kendi başarımı ölçme/değerlendirme imkanım var mı?
Eğitim Yönetim Sistemi üzerinde gerçekleştirilen her türlü sınav uygulamasının sonucunu öğrenci sınavını tamamlar tamamlamaz öğrenmektedir. Sistem öğrenci yaptığı yanlışları, doğru cevapları, öğretim görevlisinin var ise soru ile ilgili yorumlarını sınav bitimini takibe raporlamaktadır.
Bu içerik 08/10/2020 tarihinde güncellenmiştir.
Beykoz Üniversitesini yakından takip etmek çok kolay, yapman gereken tek şey mail adresini bizimle paylaşmak. Haftalık bülten ile yaklaşan etkinlikler, haberler ve daha birçok konudan anında haberdar olabilirsin.